0182 381 800 info@bernardcassiere.nl

De Sothys groep

Home / Bernard Cassière / De Sothys groep
Sothys logo 2014
Sothys is een internationale groep, actief in meer dan 100 landen met 120 filialen verspreid over heel de wereld. Het objectief is de nummer 1 te worden in de esthetiek in Frankrijk maar ook wereldwijd. De groep bestaat uit verschillende entiteiten:

Onderzoek en ontwikkeling
Biologen, biochemici en apothekers wijden zichzelf aan de ontdekking van ingrediënten en de ontwikkeling van nieuwe cosmetische producten voor de groep.

De productie
De productiesite is gelegen te Meyssac (Frankrijk), een nieuwe fabriek die voldoet aan de Franse farmaceutische productienormen. Elk jaar worden ongeveer 500 ton emulsies (crèmes, laits en maskers) en 100 ton lotions gefabriceerd.

De logistiek
De logistieke basis is gelegen te Brive-Ussac (Frankrijk) en getuigd van de industriële en internationale omvang van de groep.

Het expeditievolume per jaar bereikt 19.000 verzendingen voor de Franse consumenten en 1.500 verzendingen bestemd voor het buitenland, voor alle merken samen van de groep.

Administratie en management
De Directie en Functionele Diensten bevinden zich in het hart van de stad Brive. Hun missie: het beheren, bijstaan & adviseren van alle eenheden van de groep.

De activiteiten van ontwikkeling, productie en distributie van cosmetische producten worden gesuperviseerd door een management systeem dat voldoet aan de strenge eisen van de ISO 9001 norm voor de tevredenheid van de consument en de ISO 14001 norm voor het respecteren van het milieu.

Onze productie- en distributiesites zijn eveneens conform aan de Good Manufacturing Practices (GMP) voor de cosmetica betreffende het naleven van de kwaliteitsnormen van de productie en beantwoorden ook aan de OHSAS 18001 normen voor de veiligheid van het personeel.

Contact formulier

Vous pouvez taper votre message ici, nous allons revenir à vous, dès que possible.